De locatie voor de Living Garden Experience is een schilderachtige plek aan de oever van het Shihu Lake in de noordzijde van de stad Suzhou. Op deze plek, aan de voet van de Qizi Mountain zullen drie parken worden gerealiseerd; een direntuin, een botanische tuin en een pretpark, die samen één geheel vormen. Het projectgebied beslaat een oppervlak van 230 hectare. In het plangebied komen zowel bergen, wetland als landbouwgronden voor.

lees meer

De locatie voor de Living Garden Experience is een schilderachtige plek aan de oever van het Shihu Lake in de noordzijde van de stad Suzhou. Op deze plek, aan de voet van de Qizi Mountain zullen drie parken worden gerealiseerd; een direntuin, een botanische tuin en een pretpark, die samen één geheel vormen. Het projectgebied beslaat een oppervlak van 230 hectare.  In het plangebied komen zowel bergen, wetland als landbouwgronden voor.

De toekomstige bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van het landschap, de natuur en  de cultuur. De kwaliteiten van deze unieke plek vormen het uitgangspunt voor het plan, met als doel om het gebied niet alleen te exploiteren maar juist ook om mensen bewust te maken van de schoonheid en waarde van deze plek, zodat het kan worden behouden voor de toekomst.

De waterstructuur in het gebied is geïnspireerd op de historische waterstructuur van de stad Suzhou en heeft een verbindende functie. De organische vormentaal van het water vormt een mooi contrast met de rechte lijnen van de ontsluiting.  Een hoofdweg verbindt de verschillende deelgebieden met elkaar. De drie parken zijn elk via een entreeplein aan de hoofdweg gekoppeld. Elk deelgebied heeft zijn eigen sfeer en stijl afgeleid van de plek en functie.

De ruimtelijke indeling van zowel de Zoo als de botanische tuin is gebaseerd op de natuurlijke habitat van de soorten. De botanische tuin ligt aan weerszijden van een heuvel. Beide delen worden verbonden door een zigzaggend pad. De borders zijn aangelegd in terrassen. De botanische tuin heeft ook een belangrijke onderzoeks- en educatieve functie.

De prachtige locatie en de natuurlijke uitstraling van het hele gebied, gecombineerd met een scala aan recreatieve faciliteiten vormen de basis voor een unieke en aangename omgeving om te recreëren en te genieten van de natuur en levendige cultuur van Suzhou. 

lees minder

Samenwerking: NITA Shanghai
 
Jaar: 2012-2013
 
Oppervlakte: 230 ha
 
Locatie: Suzhou, China