In een waterrijk gebied in Suzhou zal een nieuw stadsdeel gebouwd worden. Verschillende commerciële zones en woonfuncties komen rondom het centrale water te liggen met relatief smalle groenzones aan de oevers. Omliggende functies en de bestaande kwaliteiten van het gebied zijn uitgangspunt voor het programma en de verschillende vormgevingsvoorstellen.

lees meer

In een waterrijk gebied in Suzhou zal een nieuw stadsdeel gebouwd worden. Verschillende commerciële zones en woonfuncties komen rondom het centrale water te liggen met relatief smalle groenzones aan de oevers. Omliggende functies en de bestaande kwaliteiten van het gebied zijn uitgangspunt voor het programma en de verschillende vormgevingsvoorstellen.

Een afwisseling van strakke kades en natuurlijke oevers leveren mooie contrasten. De eeuwenoude cultuur rondom en in het gebied wordt gereflecteerd in subtiele ontwerpingrepen. Een aantal principes uit de historische tuinkunst, zoals muren, rotspartijen, routes en inrichtingselementen komen in een moderne vorm terug in een aantal tuinen. Daarnaast spelen diverse functies in op de wensen van de toekomstige inwoners, zoals volkstuinen, sportzones en weelderige parken. Al met al een afwisselend plan, die de omliggende cultuur goed reflecteert. 

lees minder

Opdrachtgever: Lokale overheid
 
Samenwerking: NITA Nanjing
 
Jaar: 2013/2014
 
Oppervlakte: 13,5 ha
 
Locatie: Suzhou, China