In een nieuwe ‘gated community’ in Harbin, was het ontwerp voor het entreeplein en het achterliggende park al grotendeels uitgevoerd. De opdrachtgever was echter niet tevreden over een aantal resultaten. Niek Roozen bv werd gevraagd om een ‘herontwerp’ te maken voor een aantal onderdelen. Zo is er een ontwerp gemaakt voor het voorplein met een waterelement, de verlichtingsobjecten voor het entreegebouw en een alternatief voorstel voor twee paviljoens.

lees meer

In een nieuwe ‘gated community’ in Harbin, was het ontwerp voor het entreeplein en het achterliggende park al grotendeels uitgevoerd. De opdrachtgever was echter niet tevreden over een aantal resultaten. Niek Roozen bv werd gevraagd om een ‘herontwerp’ te maken voor een aantal onderdelen.

Zo is er een ontwerp gemaakt voor het voorplein met een waterelement, de verlichtingsobjecten voor het entreegebouw en een alternatief voorstel voor twee paviljoens.

We hebben ons laten inspireren door de materialen en patronen die al aanwezig waren in het entreegebouw om zo meer eenheid te creëren. De extreme weersomstandigheden in Harbin, bijgenaamd Ice city, zorgen ervoor dat we ook moesten nadenken over de objecten als er geen water is in de lange winters  en voldoende beschutting geeft. Het verlichtingsplan was daarom ook een belangrijk onderdeel.   

lees minder

Opdrachtgever: Hei Longjing Longmei Mining Holding Group
 
Jaar: 2015
 
Oppervlakte: 700 m²
 
Locatie: Harbin, China