In het hart van het tentoonstellingsgebied lag een van de vele industriële  scheepswerven aan de Huangpu rivier. In zeer korte tijd werd op deze plek een park gecreëerd, waarin de tentoonstellingsbezoeker vlakbij de enorme drukte van de expo rust en schaduw kan vinden.
 

lees meer

In het hart van het tentoonstellingsgebied lag een van de vele industriële  scheepswerven aan de Huangpu rivier. In zeer korte tijd werd op deze plek een park gecreëerd, waarin de tentoonstellingsbezoeker vlakbij de enorme drukte van de expo rust en schaduw kan vinden.

Ons concept, een Chinese waaier als grondvorm voor dubbele bomenrijen was zo overtuigend voor de jury, dat wij daarmee de internationale competitie wonnen. We implementeerden de waaier als ‘Green-Air-Factory’over het terrein volgens het Green City Concept. Voor deze bomen kozen we onder meer de Picea orientalis, een boom die in Shanghai de beschermde status geniet. Twee scheepskranen, die  uiteindelijk gehandhaafd konden blijven als symbolen van de voormalige scheepswerf, dienen nu als uitkijkpunt.

Ter gelegenheid van de opening van de Nederlandse inzending op de Expo, de ’Happy Street’ van John Kormeling, bezochten Prins Willem Alexander en Prinses Maxima het park.

Het Central Expo Park blijft behouden als openbaar park voor de stad Shanghai.

lees minder

Opdrachtgever: World Expo 2010, NITA Shanghai
 
Samenwerking: PPH, PPO, Bureau Ecologie en Landbouw, Arcadis, J.A. van der Kloet, Meyer en van Schooten, ZUS
 
Prijs: 1ste prijs
 
Jaar: 2006-2010
 
Oppervlakte: 45 ha
 
Locatie: Shanghai, China