Een van de bijzondere locaties, die als de parels aan een ketting langs Xiu Lake lopen, is het themapark rond Movie Town. In samenwerking met Urhahn Urban Design heeft Niek Roozen bv drie scenario’s ontwikkeld om de stad te ontwikkelen tot een dynamische, recreatieve bestemming.

lees meer

Een van de bijzondere locaties, die als de parels aan een ketting langs Xiu Lake lopen, is het themapark rond Movie Town. In samenwerking met Urhahn Urban Design heeft Niek Roozen bv drie scenario’s ontwikkeld om de stad te ontwikkelen tot een dynamische, recreatieve bestemming.

Aan de oevers van het Xiu Lake ligt het Benshan Film and Television Base, ook wel Movie Town genoemd en bekende toeristische attractie. In deze stad  is veel te zien van de cultuur en de volksgebruiken van noordoost China en worden traditionele Chinese filmscènes gemaakt. 

Movi Town heeft een karakteristieke voorkant met stadsmuur en stadspoort. Binnen de muren van Movie Town, is het plan om restaurants, winkels en een hotel realiseren. Een private ontwikkelaar vormt deze filmstad om tot een thema park. Grenzend aan de stad komt een evenementen terrein en een openluchttheater dat in het meer gebouwd wordt. Het nieuwe landschapsontwerp integreert al deze functies.

lees minder

Opdrachtgever: Overheid Shenyang
 
Samenwerking: Urhahn Urban Design
 
Jaar: 2011
 
Oppervlakte: 35 ha
 
Locatie: Shenyang, China