Dit projectgebied beslaat een brede strook rivieroever van de Yangtze en is  in totaal 9,5 km lang. Er vinden hier stedenbouwkundige ontwikkelingen plaats (uitgaansgebieden, hotels en culturele centra)  maar vooral wordt er ruimte geschapen voor groene recreatie. 

 

lees meer

Dit projectgebied beslaat een brede strook rivieroever van de Yangtze en is  in totaal 9,5 km lang. Er vinden hier stedenbouwkundige ontwikkelingen plaats (uitgaansgebieden, hotels en culturele centra)  maar vooral wordt er ruimte geschapen voor groene recreatie. De aanleg is in 2004 begonnen en sinds  2007  is het park voor publiek geopend.

De reconstructie van het Waterfront vormde de ideale aanleiding voor herstructurering van de stad. Door een gedeelte van de stad aan de kant van de rivier op te tillen, de functies op een logische manier te rangschikken en groene publieke ruimte te creëren, brachten we met veel succes nieuwe activiteiten naar de oevers van de Yangtze. Ons doel om de haven naar de stad te brengen en de stad naar de haven, is hiermee bereikt.

lees minder

Opdrachtgever: Chinese overheid
 
Samenwerking: NITA Shanghai, Meyer en van Schooten Architecten , Hans van Heeswijk Architecten, Claus en Kaan Architecten
 
Jaar: 2004 uitvoering 2006-2008
 
Oppervlakte: 500 ha.
 
Locatie: Wuhu, China