De rivier Wusong stroomt ten oosten van het centrum van Suzhou. Het park is gelegen aan  weerszijden van de rivier en strekt zich uit over een lengte van ongeveer 1 km. Het voorstel bestaat uit een samenhangend ruimtelijk concept voor beide delen van het park.

lees meer

De rivier Wusong stroomt ten oosten van het centrum van Suzhou. Het park is gelegen aan  weerszijden van de rivier en strekt zich uit over een lengte van ongeveer 1 km. In het noorden zijn de science universiteit en het technologiepark gelegen, op de zuidoever van de rivier staat een nanometer onderzoekscentrum.

Het voorstel bestaat uit een samenhangend ruimtelijk concept voor beide delen van het park. De weefsel structuur van de paden, pleinen en groene ruimten vormen de basis van het park. Op de noordoever ligt een verzonken boulevard laag bij het water. De boomstructuur verloopt van dichte groenblijvende bomen in het noorden naar een meer open structuur van bladverliezende soorten in het zuiden. Op een centrale plek in het park ligt een brug die de noord- en zuidoever van de rivier met elkaar verbindt en eindigt in pleinvormige ruimtes met een eigen identiteit. Het zuidelijke plein is voorzien van een water sculptuur die deel uitmaakt van de kunstroute. Het noordelijke plein is geïntegreerd in het multifunctionele sportpad.

lees minder

Opdrachtgever: NITA Nanjing
 
Samenwerking: Atelier Loos van Vliet
 
Jaar: 2011
 
Oppervlakte: 18 ha
 
Locatie: Suzhou, China