A new urban district will be built in a water-rich area of Suzhou. Various commercial and residential zones will be centered around a waterbody with relatively small green zones along the banks. The surrounding functions and the existing conditions of the area form the basis for the program and different design styles. 

read more

A new urban district will be built in a water-rich area of Suzhou. Various commercial and residential zones will be centered around a waterbody with relatively small green zones along the banks. The surrounding functions and the existing conditions of the area form the basis for the program and different design styles. Urban quays and natural water edges alternate to create beautiful contrasts along the water. The centuries-old culture in this area is reflected in subtle design interventions. A number of principles from ancient garden design, such as walls, rockeries, routes and design elements will appear in a modern form in a few of the gardens. There will also be plenty for the future residents to use such as allotment gardens, sport zones and lush parks. It promises tob e a diverse plan which reflects the surrounding culture.

back

Client: Local government
 
Cooperation: NITA Nanjing
 
Year: 2013/2014
 
Area: 13,5 ha
 
Location: Suzhou, China